Kappsegling

J/80 Dynamant Cup 2013

Dynamant är ett IT-konsultbolag inriktat och specialiserat inom verksamhetsområdena bank, finans och försäkring. Dynamant har nu bidragit som sponsor fyra år i rad med fina priser till såväl våra vanliga regattor liksom vinnarna av totalcupen.

Preliminära regattor i J80-cupen 2013

Lidingö Runt 18 maj
Viggan Open på Stora Värtan 19 maj
KSSS Saltsjöbadsregatta 25-26 maj
Sandhamn Open/SM 6-9 juni
Kräftköret 17 augusti
Datacom Cup 24-25 augusti
KSSS Höstcup 14 september
Oktoberpokalen 28-29 september

Poängberäkningsregler
Poängberäkningen för J/80 rankingserien tillämpar sig av ett system som premierar deltagande. De båtar som seglar många regattor har en fördel av sitt flitiga deltagande, jämfört med de båtar som seglar få regattor.

Poängsystemet liknar det som finns i bla Formula 1, där vinnaren alltid får samma antal poäng, oavsett antal deltagare. Systemet är anpassat efter ett maxdeltagande om 23 båtar.

  1. Vinnaren av en regatta får 25 poäng.
  2. Tvåan får 23 poäng poäng.
  3. Trean får 21 poäng.
  4.  Därefter fördelas poängen fallande, dvs fyran får 20 poäng, femman 19 poäng osv.
  5. Om en båt är anmäld men ej startar får den 0 poäng.
  6. Om utländska båtar/seglare deltar i någon av regattorna ska vid sammanräkningen dessa båtar räknas bort. En ny lista med bara svenska seglare skapas för respektive regatta, och därifrån tas poängen som räknas med i rankingen.
  7. Varje båts slutpoäng i rankningserien ska vara summan av poängen för varje regatta utom poängen för den sämsta regattan.
  8. Vid lika slutpoäng i rankingen ska båtarna särskiljas genom att deras poäng för varje regatta listas från den bästa till den sämsta. Första gången det finns en skillnad ska den (de) båt(ar) som har det bästa resultatet placeras före. Inga borträknade resultat ska användas. Om två eller flera båtar fortfarande ligger lika ska de placeras i den ordning de placerade sig i den sista regattan.
  9. Skulle någon regatta bli inställd tas den ur rankingen.
  10. Skulle fler än 23 båtar deltaga i en regatta ökas värdet på första placeringen med motsvarande. Därefter gäller samma fallande skala.